Športno društvo Sele-Vrhe je bilo ustanovljeno na ustavnem zboru 24.10.1997. Torej teče že devetnajsto leto obstoja Športnega društva Sele-Vrhe.

V teh letih smo organizirali vrsto raznih aktivnosti in na ta način popestrili življenje marsikateremu članu. Poleg izvedbe različnih internih turnirjev našim članom prirejamo različna presenečenja z obiskom CŠOD centrov dvakrat letno (pozimi in poleti), pozimi z organizacijo raznovrstnih rekreacij (sedaj organiziramo že 20 rekreacij za več kot 200 rekreativcev od starosti 3 leta pa vse do 60 let) ter drugimi športno obarvanimi druženji med katere vsekakor spada vsakoletna udeležba na igrah mestne občine Slovenj Gradec.

Posebno pozornost namenjamo naši mladini, ki jo spodbujamo s športnim načinom preživljanja prostega časa. Tako organiziramo redne treninge nogometa za naše najmlajše in mladince, v zimskem času pa izvajamo vodeno vadbo kegljanja, streljanja z zračno puško, šolp badmintona in šaha. Vse so zelo dobro obiskane.

Z omenjenimi aktivnostmi je postalo naše društvo odmevno in prepoznavno tudi izven mej naše vaške skupnosti. O tem priča podatek, da je število naših članov, ki sicer živijo izven naše vaške skupnosti, so pa našli interes in možnost zadovoljevanja svojih potreb po rekreaciji v našem društvo, zelo narastlo (na deseti obletnici društva smo presegli številko 200, v tem trenutku se pa že približujemo številki 400).

Zadnji uspešno realiziran projekt je izdelava članskih kartic s pomočjo katere imajo naši člani še dodatne popuste tako na področju športa kot na drugih področjih (poleg popusta pri rekreaciji v našem društvu še dodatne popuste pri nakupih v različnih trgovinah - glej zavihek ČLANI -> Ugodnosti članov društva).