Tradicionalno pobožično druženje in tekmovanje članov športnega društva Sele-Vrhe v pikadu smo letos že četrtič izvedli na turistični kmetiji Klevž. Kljub že standardnem terminu in lokaciji pa se je letošnjega turnirja udeležilo precej manjše število tekmovalk in tekmovalcev kot običajno, in sicer samo 18… Verjetno je temu vzrok lanskoletna rekordna udeležba, ki pa je povzročila, da se je tekmovanje zelo zavleklo; no, morda pa tudi kaj drugega. Vsekakor tudi letos dobre volje, napetih trenutkov in zabave ni manjkalo, vsi tekmovalci pa so pokazali obilico znanja in koncentracije.

V najštevilčnejši moški kategoriji je nastopilo 8 tekmovalcev. Po dolgih devetih letih se je na prvo mesto povzpel Aleš MLAKAR, ki je v finalu premagal lanskega prvaka Edvarda FORTINA. Tretje mesto je osvojil Jože SENICA, ki je v boju za bron premagal Janeza GAMSA.

V ženski kategoriji je nastopilo 6 tekmovalk. V finalu presenečenja ni dovolila Nataša REBERNIK, ki je za zlato premagala novo ime med najboljšimi – Barbaro FAJMUT. Tretje mesto pa je osvojila Petra SENICA.

V kategoriji mladink je kot edina nastopila Lana KLEMENČIČ, osvojila zlato medaljo in se uspešno merila s fanti. V kategoriji mladincev pa je po petih letih nepremagljivosti Matjaž REBERNIK v finalu le klonil proti Timoteju KLEMENČIČU, tretje mesto pa je osvojil Aleksej KLEMENČIČ.

Ob koncu druženja smo že tradicionalno izvedli tudi tekmovanje mešanih dvojic. Zmagala sta v zadnjih letih vselej med dobitniki medalj - Marijana in Edvard FORTIN, pred Natašo in Matjažem REBERNIKOM ter Vlasto HOVNIK in Francem ROTOVNIKOM.

Čestitke zmagovalcem in vabilo vsem, da se tekmovanja udeležite tudi naslednje leto.