V soboto, 25.11.2017 smo v telovadnici osnovne šole Sele Vrhe izvajali projekt Zamigaj z nami. V letošnjem letu smo projekt izvajali že petič in zaradi malega jubileja je vsaka udeleženka dobila praktično darilo.

Aktivnosti so bile razdeljene v štiri sklope. Kot vsako leto, smo tudi letos začele z vadbo joge. Zelo zanimivo temo »Zdravilna meditacija po čakrah« nam je podala Katja Kotnik Prosenjak v drugem sklopu. Katja nam je razložila pomen vseh sedmih čaker in z meditacijo pokazala pomen posameznih čaker. Čakre (korenska, spolna, sončni pletež, srčna, grlena, tretje oko, kronska) so psiho-energijski centri, ki povezujejo naše zavedanje z našim telesom in vesoljno energijo. Ko so čakre odprte in uravnane, smo v ravnovesju, čutimo ljubezen in svobodo, radost, notranji mir, smo bolj zdravi, imamo več energije, intuicija je boljša, imamo več zamisli.

V tretjem in četrtem sklopu smo izvajale aerobiko. Prvi del se je začel z ogrevanjem, ki mu je sledila klasična aerobika. V drugem delu smo izvajale step aerobiko in na koncu zaključile še z vajami za ohlajanje.