Vsakoletno tekmovanje za športnika leta je, poleg zimske rekreacije in organiziranja raznih športnih aktivnosti, eden izmed najbolj prepoznavnih projektov našega društva. Začetki tega tekmovanja segajo v leto 2004, ko smo želeli vse naše člane vzpodbuditi, da se v čim večjem številu udeležujejo aktivnosti, ki jih za njih prireja športno društvo. Namen izbora športnika leta je sicer športne in družabne narave v smislu promoviranja športnega in zdravega načina življenja. Vendar je v vsakemu od nas tudi nekaj tekmovalnega naboja, ki nas žene na takšna tekmovanja, da se dokažemo predvsem sami sebi, da dokažemo, da zmoremo… nekaterim je cilj »zdrav duh v zdravem telesu«, spet drugim je cilj zmaga, premagati nasprotnika.

V ta namen vodimo tabelo, v kateri so razvščeni člani oziroma članice društva, ki se udejstvujejo tovrstnih tekmovanj. Trenutna tabela je dosegljiva na naslovni strani društva "Športnik leta" oziroma lahko do nje dostopite s klikom na naslednjo povezavo:

ŠPORTNIK LETA 2019

Točke za športnika leta se dodelujejo na podlagi pravilnika, ki ga je pripravil upravni odbor, potrdili pa člani na občnem zboru. Dostop do pravilnike je možen s klikom na povezavo:

PRAVILNIK ZA ŠPORTNIKA LETA


ZMAGOVALEC LETA 2018:

  • Kategorija "Mladinke": Lana KLEMENČIČ
  • Kategorija "Mladinci": Matjaž REBERNIK
  • Kategorija "Članice": Nataša REBERNIK
  • Kategorija "Člani": Franc ROTOVNIK

Rezultati preteklih sezon so dosegljivi na naslednji povezavi:

NAJUSPEŠNEJŠI ŠPORTNIKI V PRETEKLIH LETIH